Archives

Next Archive Previous Archive

August 2011
July 2011
June 2011
May 2011
April 2011
February 2011
January 2011
June 2010
April 2010
March 2010
December 2009
November 2009
October 2009
September 2009
August 2009
July 2009
June 2009
April 2009
March 2009
February 2009
January 2009
December 2008
November 2008
October 2008
September 2008
August 2008
July 2008
June 2008
May 2008
April 2008
March 2008
February 2008
January 2008
December 2007
November 2007
October 2007
September 2007
August 2007
July 2007
June 2007
May 2007
April 2007
March 2007
February 2007
January 2007
December 2006
November 2006
October 2006
September 2006
August 2006
July 2006
June 2006
May 2006
April 2006
March 2006
February 2006
January 2006
December 2005
November 2005
October 2005
September 2005
August 2005
July 2005
June 2005
May 2005
April 2005
March 2005
February 2005
January 2005
December 2004
October 2004
September 2004

Calendar

About

archiefpagina van weblog zonzij, berichten vanuit afrika.
zomer/herfst '04: ivoorkust
sinds december '04: zuid-afrika

heutes paradies

Linkdump

§ een dag in afrika

24 uur foto's van afrika.

§ luchtvracht

adoeh, anderhalf uur eerder dan verwacht en in een uur de deur weer uit: de luchtvracht is gearriveerd! gebracht door twee stevige donkerzwarte mannen, eentje erg scheel en allebei verkouden.

met truien, jippie, dan kan ik eindelijk eens wat anders aan. met ook dozen die helemaal niet als luchtvracht bedoeld waren, zoals onze trouwkleding (gvd mijn hoed geplet tussen de andere spullen). met golfspullen, mooi, want mijn sandwedge zit erbij. nu kan ik weer normaal slaan in bunkers, in plaats van het improviseren van nu.

maar het allerbelangrijkste is natuurlijk nico's koffiemachine. of ie het doet weet ik nog niet, want de inpakkers vergaten 'm leeg te gooien. er zit overal schimmel van de koffieresten.

de mannen moesten alles meteen uitpakken, wegens verzekering, dus al snel verdween het bed onder de kleren. het leek mij daarna een fijn plan om het bij het openen van de dozen te laten. het moet tenslotte alweer spoedig naar de volgende lokatie.

§ landklimaat

dat gemis is wederzijds: ik had het vannacht hartstikke koud. moet best wennen aan het landklimaat en de hoogte. 's nachts is het 3° en als je liefje er niet is word je af en toe wakker van de kou. dan sta je 's morgens op, doe je slippers aan je voeten, een polootje aan. en 's middags is dat eigenlijk te warm. 't is nu alweer 24°.

§ het kan nog gekker

Zoals mir al schreef is alles omgekeerd. ik in europa en zij in SA. gek de zomer hier is net zo warm als de winter daar. alleen het erg lange daglicht is wat ik mis. Het is geweldig om om 2100 uur nog steeds normaal te kunnen zien. In SA is het nu om 1800 donker.

maar wat nog gekker is is het feit dat ik in een bed slaap waar ik met mijn bijna 2 meter in kan gaan liggen zoals ik wil en ze hebben er 9 grote kussens op liggen het bed is enorm. Nu ligt het ook nog eens zo lekker dat ik maar besloten heb om mijn ontbijt ook maar te nuttiggen in dat bed. Wel gek dat Mir er niet bij is om het met me te delen

§ huis..?

de hele dag als een gek rond lopen rennen om van alles geregeld te krijgen. en vooralsnog lijkt het weinig nut gehad hebben. aan het eind van de (werk)dag ging er steeds meer fout.

wat dan allemaal? nou, om te beginnen hadden wij na lang wikken en wegen besloten het huis in fourways gardens te kiezen. wij blij, verhurende makelaar blij; eind van de middag zouden we even contact hebben om af te spreken hoe verder.

wat denk je wat: willen de verhuurders toch liever verkopen. en er was een koper, maar die schoot niet op. nu is die kennelijk toch weer in beeld.

het is eind van de maand en ik wil de huur opzeggen. die 5000 rand kunnen we leuk gebruiken, bijvoorbeeld voor een wasmachine en een magnetron. dus morgenochtend mogen ze het zeggen. als ze dan niet hebben besloten hebben ze geen huurders.

wat wij dan gaan doen weet ik nog niet (want het andere huis viel af op grond van het verkeer - eindeloos in de file is niet ons idee van een goede lokatie). maar dan blijven we tenminste niet eindeloos in limbo.

§ omgekeerd

nu 's andersom: nico is op weg naar europa en ik ben in afrika. da's even wennen. het wordt wel steeds echter zo.
hij gaat voor werk en mag ook postbode spelen. belangrijk spul: administratie voor de boekhouder, documenten voor de makelaar... nico is beslist betrouwbaarder dan de plaatselijke post.

§ joechee 3g

[grote juichkreet]
er is een 3g-kaart in dit huishouden!
nou ja, sinds vrijdag al. maar sinds vanavond is ie zelfs ook nog geactiveerd. met grote dank aan werkgever. want we kregen 'm een beetje via-via, omdat wij nog niet voldoen aan de voorwaarden (lokaal bankrekeningafschrift, verblijfsvergunning, adres, ID enz enz).

oftewel, we hebben nu thuis internet. heel beperkt, we mogen maar 1gb per maand, want bedoeld voor werk en niet voor speulen. maar toch.

wat me eraan doet denken: vanmiddag zag ik iemand lopen met op zijn t-shirt de bekende nerdentekst "will work for bandwidth". geeft een heel ander referentiekader, als het gedragen wordt door een niet erg rijk ogende zwarte. ook al liep hij dan op straat in het it-centrum van het land.

§ ook mooi

't wordt nog moeilijk. vanmorgen een heel mooi huis gezien in pretoria irene, oftewel pretoria-zuid. belangrijkste nadeel dat het op de verkeerde plaats ligt (alle dagen file voor nico). belangrijkste voordeel dat het in het 'highveld' ligt en daardoor ruim uitzicht heeft.
we gaan er even op kauwen. de twee favo huizen zijn erg verschillend, dat maakt kiezen onoverzichtelijker.

§ kikkerbad

okee okee, het ziet eruit als een vijver. waarschijnlijk zitten er kikkers in. maar het kon weleens wezen dat dit ons toekomstige zwembad is. met daarnaast een flinke patio, van het soort dat ie je feitelijke woonkamer is.
vandaag gaan we nog een paar huizen bekijken, in zuid-pretoria. en we kunnen alsnog naar binnen in het aardigste huis van de vorige sessie (met die muts-op-leeftijd die nergens sleutels van had).

dát huis is heel geschikt voor zes maanden. hoewel het in een compound is is het niet al te krap op de buren (wel 2m tuin voor de muur). het kost niet veel (6500 rand, zo'n €815) maar het is geen huis om te blijven. daarvoor heeft het te weinig uitstraling. we zouden erin kunnen omdat we snel iets anders moeten: de zeecontainer komt over een week of drie, vier, en dat spul kunnen we niet eens in de tuin kwijt van het huidige huisje.

het pand van de foto is een blijvertje. en als we ons voor een jaar vastleggen wordt de huurprijs leukerder. ben benieuwd wat we vandaag nog gaan zien; anders wordt dit 'm. maandag moeten we het weten, zodat we de huidige huur bijtijds kunnen opzeggen.

§ trapje

nog meer huizen kijken. en de beste makelaar die we tot nu toe troffen overkwam het gisteren ook: dat een huis dicht was dat open zou zijn. deze mevrouw echter werkte zich een slag in de rondte om te zorgen dat we toch naar binnen konden.

niet dat het lukte. maar creatief waren we wel. de maid van de overkant had een grote bos sleutels; ze bleken echter niet van dit pand te zijn. ten einde raad stelde de makelaar voor dat we maar over het hek zouden klimmen zodat ik er nog íets van zou zien. waarop de maid behulpzaam met een trapje aan kwam zetten :)

§ twee winters

wat een gek idee, het is nu in nederland warmer dan hier. ik doe twee winters achter elkaar. nederland heeft een hittegolfje... daarna grijns ik lekker verder dat het hier 's avonds best koud is (graad of 5) en overdag gewoon 21°+.

waar ik meer aan moet wennen is dat het hier 's avonds om half zes donker is. niks lange zomeravonden: dan is het om half acht 'pas' donker. het heeft soms ook nadelen om dichter bij de evenaar te wonen. hoewel... het is hier winter. dus laat ik het vergelijken met: niks om half vier donker!

§ Jacht op huizen

Vandaag weer naar huizen gaan kijken onze prijs hadden we inmiddels wat beneden bijgesteld. Een weeshuis is toch wel erg groot hoor.

Dinsdag had mir een afspraak gemaakt met de makelaar voor vandaag. We reden langs 4 huizen en tot onze verbazing had ze van geen enkel huis de sleutels bij. Eerste huis was de voorman die de sleutels zou hebben weg. Tweede huis waren de sleutels niet van ingeleverd, de bewoner had imeers de huur tot het einde van de maand betaald. Derde huis huidige bewoner was neit aanwezig. En het vierde huis daar konden we gelukkig wel in de maid was thuis.

We hebben uit deze 4 wel een leuk huis(je) gevonden het heeft slechts 3 slaapkamers 1 keuken 1 woonkamer 1 eetkamer en natuurlijk een badkamer.we moeten het nog eens van binnen gaan bekijken maar aan de buitenkant ziet het er wel leuk uit.

Daarna zijn we ook nog even, voor mij, auto's gaan kijken ik moet natuurlijk wel wat hebben om in rond te scheuren. Na een proefrit in de auto even laten uitrekenen wat dat dan per maand gaat kosten. Wat blijkt de auto is per maand duurder dan het huis.... zullen we daar dan maar in gaan wonen?

§ flitsend

niet te geloven: ons huis is verkocht. binnen vier werkdagen. vrijdag op funda, gistermiddag om 15u was het bekeken. een hele grote zorg minder!
beetje gek ook wel. acht jaar gewoond en hoepla, weg.

§ een week

het is verbijsterend maar waar: het is alweer een hele week geleden dat we nederland verlieten. tot op het allerlaatst liepen we dingen weg te gooien om het huis zo leeg mogelijk achter te laten. en dat valt niet mee, als het allemaal jeugdsentiment is.

een gedeelte had ik mee gesleept naar het hotel. administratieve dingen, om daar ietsje rustiger te kunnen uitzoeken. natuurlijk was het uiteindelijk een kwestie van razendsnel schiften. in ieder geval bleef er heel wat afval over. we konden het niet zelf meer weggooien (om zes uur 's morgens op de ochtend van vertrek) en dus lieten we het maar achter in de hotelkamer. ik had er met grote letters 'afval' op geschreven.

hoorden we later dat het hotel het allemaal blijelijk had bewaard. en wanneer we het op kwamen halen...

§ weinig berichten

je had het al gezien aan de karige blogs: internetten is voorlopig een hele kunst hier. thuis hebben we geen toegang omdat de diensten die 'prik' hebben we alleen tweejarige contracten aanbieden. er is een goeie wireless provider, maar die gaf bij een test helaas geen signaal in het dal van douglasdale.

we zijn heftig op zoek naar een nieuw huis, dus over anderhalve maand of zo zal het wel beter zijn. tot die tijd zwerf ik van hotspot naar internetcafé. en daar zitten noodgedwongen wel eens een paar dagen znder toegang tussen.

§ weeshuis

we hadden uitgerekend wat we ongeveer aan huur willen spenderen. niet te veel; in nederland hadden we een erg duur huis en nu willen we eindelijk wel weer eens wat financiële ruimte. om naar europa te kunnen reizen, bijvoorbeeld.

vanmorgen hebben we een paar huizen bekeken. blijkt dat we voor dat geld in de categorie 'weeshuis' zitten. het eerste huis dat we zagen was prachtig. maar we nemen het niet, want we zouden van elkaar vervreemden... zes slaapkamers, vier badkamers, een tuin als twee voetbalvelden, een apart gastenhuis met keuken en nog een badkamer, enzovoort enzovoort. op de foto staat krap 1/3 en vrijwel niets van de tuin.

jammer desondanks, want de lokatie was geweldig. heerlijk stil en toch overal vlakbij.

§ Alles loopt

Tjonge, soms loopt alles eens een beetje lekker. Het huis is op funda gezet. De luchtvracht is zaterdag geland en wordt waarschijnlijk woensdag al bij ons afgeleverd. De zeecontainer is op het schip gezet en komt deze kant op; verwachte landingsdatum is 16 juni. Miriam is nu naar huizen aan het kijken. De visumaanvraag gaat deze week de deur uit. WAUW als het eenmaal loopt dan gaat het ook lekker. Nu maar hopen dat alles zo blijft gaan.

§ poepen in het hotel

meteen vallen we volop in afrika. gisteren zaten we een uurtje zonder elektriciteit; da's best te doen. het komt niet zo vaak voor.

vanmorgen vertrok nico fris gedoucht naar zijn werk. bij de poort zag hij een majesteitelijke fontein. dat was onze watervoorziening. die het dus al de hele dag niet doet. als het meezit hebben we vanavond wat lagedrukwater. herstel van de normale toevoer wordt voorzien voor maandagmiddag.

dus nu maar eens naar ons trouwe sjieke hotel, tien minuten verderop. hetzelfde hotel waar we in januari begonnen. ze hebben er een internet hotspot tegen schappelijke prijs. en: werkende toiletten. nu nog iets bedenken om mijn haar te wassen.

§ vergunningen

vanmorgen weer naar de advocaat geweest. ze heeft de laatste versie van ons toeristenvisum nodig voor de aanvraag van de werk- en verblijfsvergunningen. ik kreeg gisteravond helaas geen nieuwe groene plakker in mijn paspoort, alleen een stempeltje op de huidige. die geldt nog tot eind juni. schijnt allemaal goed te komen als we maar vlot gaan aanvragen.

de lengte van de vergunningen is nog een strijdpunt. wij willen graag een indefinite (oneindige) vergunning, want nicos contract is ook zonder einddatum. maar daar zijn de procedures kennelijk niet erg op berekend. nu gaan we eerst voor de tweejarige (hoera! dat betekent dat we de eenjarige mogen overslaan) en daarna voor de indefinite. goede logica: díe aanvraag duurt namelijk zes tot acht maanden...

§ heen en weer

ik ben nogal de weg kwijt. misschien komt het doordat ik steeds heel blij was als ik naar zuid-afrika mocht, en dan weer terug moest om te wachten in nederland. de dood van kayla en de enorme drukte van de verhuizing hebben er beslist ook mee te maken, net als de nare ervaringen in de herfst.

"wat is je grootste angst" was een van de vragen bij onze relocation training. ik zei onmiddellijk: dat we na korte tijd terug moeten naar nederland. dat schijnt een nogal ongewoon antwoord te zijn.

maar het is echt zo. deze keer ben ik niet zo blij als anders om hier te zijn. het is erg comfortabel dat alles al bekend is, maar ik moet nog van me afschudden dat ik weer terug moet. nu mag ik blijven.

§ gehaald

ongelooflijk, het is gelukt. zelfs een aarts-optimist als ik had er een hard hoofd in. we dachten dat de verhuizers pas over een paar maanden zouden komen. totaal onverwacht kon het ineens voordat we vertrokken. ze kwamen vier dagen eerder dan ik hoopte. ondertussen waren wij alle belangstelling verloren doordat het met de hond heel slecht ging.

de ochtend na zijn dood stonden 's morgens vroeg de verhuizers op de stoep en kon ik aanwijzen: dit wel, dat niet, die ook niet, dat moet in de zeecontainer en dat daar is luchtvracht. wat was ik trots toen de mannen vrijdag vertrokken, uren eerder dan zij hadden gevreesd en zeer ruim op tijd voor de haven.

alleen stond daarna nog altijd zo'n 60% van de inventaris in het huis. het hele pinksterweekeinde hebben we met de hulp van familie, vooral van zwager r., ontzettend gebuffeld en nu is het leeg.

verbijsterd zaten we in het vliegtuig. ik was zo kapot dat ik bijna niet kon slapen.

§ we zijn er

veilig aangekomen, erg moe, nico moet meteen werken, ik ren rond met papieren en boodschappen. we proberen uit te vinden wat er vergeten is, waar alles is enzo (luchtvracht? zeecontainer? weggegooid?). vanmiddag hoop ik wat blogs te posten.

§ sjouwen

Wat is het toch fijn om een zwager te hebben die zelfs ruzie met zijn dochter wil maken om ons uit de brand te helpen. R. had belooft om met zijn dochters te gaan gourmetten op tweede pinksterdag. in plaats daarvan komt hij bij ons sjouwen.

We kwamen er achter dat zijn auto een stuk groter is dan de MG (kopen?) en dus heeft hij zijn auto hier gelaten. Nu komt hij deze morgen avond omwissellen. Kan hij alweer niet gourmetten met zijn dochter.

Ik moest er een traantje om wegwerken zoveel hulp WAUW!!!!! we zijn je innig dankbaar R.

§ stormachtige tijden

het valt niet erg mee met het "nog even dit, nog even dat". gelukkig houden we bij alle bekvechten in de gaten dat dit gaat over de verhuissituatie, en niets te maken heeft met ons.

vandaag een gewéldige interculturele+relocation-training gehad. kom ik vast nog wel eens op terug in rustiger tijden.

om de moed erin te houden iets over de verhuizers van afgelopen donderdag en vrijdag. toen ik uitlegde dat al die kranten en tijdschriften op zolder destijds voor mij waren wat internet tegenwoordig is, riep er een: "oh, dus dit was uw google!" :)

§ après le déluge

veel hulp, veel te doen. werken werken eten werken slapen werken werken.

§ container

de container is weg! tot verbijstering van de verhuizers waren ze om 12:30 al klaar & de deur uit. we hadden ze uitgebreid en veelvuldig verteld dat lang niet alles wat ze zagen ook mee hoefde. toch bleven ze almaar kijken Dat Er Nog Zoveel Moest. en nu is het klaar.

omdat ik gisteravond echt totaal bekaf was om elf uur begonnen we vanmorgen voor de zekerheid om 5 uur. behalve verrekte vroeg was het eigenlijk best een ontspannen bezigheid, want zoveel was er eigenlijk niet te doen. ik had me gewoon laten opfokken.

nu gaan we een paar dagen puin ruimen, de vloer in de was zetten, enz enz. zodat het huis er - leeg en wel - zo fris mogelijk uitziet. kopen? tot woensdag kan het onderhands!

§ karton, bubbels en tape

niks rustig afkicken: vanmorgen stonden de verhuizers op de stoep. en daar waren we nog niet helemaal klaar voor. na maaaanden wachten en uitstel geloof je er niet zo meer in. ik was er inmiddels aardig van overtuigd dat de verhuizing wel zo rondom de bouwvak zou gebeuren. maar het ging van boem en hopla en plotseling is alles erg dichtbij. terwijl ik het druk had met kayla, en het wel geloofde met dat inpakken selecteren. (dozen vullen mag ik niet zelf, dan is het niet verzekerd)

de hele dag als een gek lopen rennen om ze voor te blijven. want wat kunnen die mannen achterlijk hard werken zeg. vanavond moet ik nog stevig doorbuffelen, want morgen komt de container.
nico maakt zich ongerust terwijl hij in amsterdam zijn training volgt, maar het komt wel goed.

§ hont is toot

onze beste vriend is er niet meer. van grote sterke stronteigenwijze gezellige beer was hij afgetakeld tot krakkemikkige almaar vallende contactschuwe smalle moeie hond. negen jaar is hij geworden, best oud voor een hond van zijn formaat en vooral, zijn geschiedenis.

wat hadden we hem graag meegenomen naar afrika. de papieren waren geregeld, alles was er klaar voor, alleen het transport nog. in afrika is het nu winter, qua temperatuur zou de overgang gladjes verlopen. iedereen heeft een hond daar; hij zou zich vast snel op zijn gemak voelen.

maar lichamelijk ging hij hard achteruit. toen hij de laatste dagen, al met een sterkere pijnstiller, zich ook geestelijk begon terug te trekken wisten we het eindelijk zeker. rationeel dan. want we hebben emmers tranen vergoten, vanmiddag aan de soestdijkerstraatweg.

kayla was zo belangrijk voor ons dat de woorden voor een bidprentje me nog ontbreken. komt misschien nog wel eens. of niet.

§ kayla 14 juli 1996 - 11 mei 2005

§ goed gedrag

de laatste ontwikkeling is dat ons gisteren einde werkdag gevraagd werd om - oh ja - ff een 'police clearance' mee te nemen oftewel een Verklaring Omtrent het Gedrag. gezien de prima privacyregels in nederland is dat een proces van vijf à zes weken met hooooopjes bureaucratie. en niet de snelle uitdraai op het politiebureau die men daaro verwachtte.
hoepla, weer zes weken uitstel van van alles.

§ ezels zijn slimmer

het zal toch niet waar wezen dat ik nu alwéér moet zoeken naar mijn autopapieren? na de hele heisa van afgelopen zomer had ik het allemaal op een rijtje. en toen ging ik reizen. dus wat doe je dan, dan ga je dingen Extra Goed Opbergen.
op plaatsen die je je later niet herinnert. tenminste, ze liggen niet waar ik denk dat ze zouden moeten liggen.

deel 1 was op de extra veilige plek waar hij hoorde en is nu bij de hand. maar waar het om gaat met de apk, die delen heb ik alleen als kopie. grrrr.

§ stream of conciousness

verhuizer is komen opnemen, makelaar 1 wil uitgaan van een erg laag bedrag (vraagprijs lager dan recente verkoopprijs van een minder huis hier vlakbij), hond takelt snel af, hoe vertel ik het de veearts, nico druk, dreigt toch nog in between contracten te komen, motor meenemen lijkt ingewikkeld, alles weer terugzetten in de supermarkt want we gaan spoedig in hotel, amerikaanse advocaat vindt mijn zaak te min, ik pak nog een paar dozen in voor de stort.

§ alles sal reg kom

we werken hard, maar vooral nico heeft een absurd volle agenda. als dat maar goed gaat allemaal. doordat de verhuizers vier dagen eerder komen dan ik had gepland verveel ik me ook niet echt. ik blijf er desondanks van overtuigd dat dat allemaal in orde gaat komen. waar ik me dan wel druk over maak? hetzelfde als altijd: de administratie...

§ efficiënt

moehoederdag. oftewel een kans om zoveel mogelijk familieleden te zien in zo weinig mogelijk tijd. heus, we houden van jullie... maar we krijgen het werkelijk niet voor elkaar om iedereen een exclusief bezoek te brengen!

§ 't is vol van schatten hier

bij het sorteren komen we nu bij de echt interessante dingen. we hadden heel veel misbare spullen verzameld in de loop der tijden. die zijn nu de deur uit - alleen vandaag al hebben we nog zes kuub naar de stort gebracht. het moeilijker werk gaat niet zo vlot natuurlijk. zullen we dit nog meenemen, of kan het wel weg? zal ik dat gaan missen, of is het maar onhandig?

§ moe

moe zijn we. uitgeteld. maar rusten ho maar. want maandagochtend vroeg komt de verhuizer de stand opnemen. en maandagmiddag komt de makelaar. veel vermoeiender dan de verhuizing is de emotionele kant. hond gaat slecht, vanavond nog maar even extra naar de dierenarts geweest. de invalster had weinig nuttigs bij te dragen; nog onervaren en teveel op stadse troetelaars gericht. verder begint het nu pas goed tot ons door te dringen dat we almaar aan het afscheid nemen zijn. ook van mensen die we al jarenlang maar tweemaal per jaar zien... het heeft ineens een ander gewicht.

§ sprint begint

het was voorspeld, we wisten het, maar het is altijd even schrikken als het echt gebeurt: na vier lange, lange maanden wachten gaat het nu echt uit de startblokken voor de laatste sprint. vorige week kwam de toestemming van het bedrijf rond. de onderaannemer voor de verhuizing werd aangesteld.

niet dat er toen iets bewoog. we hebben een week heftig gezeurd en dinsdag voor de zekerheid gemeld dat het land hier dicht is op donderdag en vrijdag. gisteren einde werkdag lukte het dan alsnog. zowaar met beíde hete hangijzers: ik heb de verhuizer gesproken! mijn vlucht is geboekt!

§ sjieker dan bedoeld

dat was even schrikken. we namen lieve vrienden mee naar wildschut, gisteravond. een soort grand café met relaxte sfeer en aardige gerechten. tenminste, dat wàs het. want het blijkt ineens vertimmerd tot een echt restaurant. met bijpassende prijzen. met nieuwe eigenaars. en met echte koks, grapte de eigenaar. foute vent trouwens, zo een die als blonde man tegen een blonde mannelijke gast denigrerende 'samenzweerderige' opmerkingen maakt over zijn blonde echtgenote.
het eten was uitstekend. toen de rekening kwam hielden we ons groot, maar het deed flink zeer. de maand moest ook maar op zijn, qua geld.

§ arme ouwe

een week verder. hond reageert goed op de pijnstillers. hij gaat met sprongen vooruit. toch maken we ons grote zorgen: het gaat eigenlijk niet goed genoeg. van zwalkend hoopje zielig is hij nu geupgrade naar een stramme ouwe hond die niet altijd rechtdoor kan lopen. en die bij het plassen nog steeds wel 's bijna omvalt, omdat hij niet kan verstappen.

hij verzorgt zichzelf niet erg goed meer. de beroerte die hij een tijd geleden had zorgt ervoor dat hij nog altijd moeizaam ademhaalt. zijn hoofd wil nog graag maar o, wat kost het een moeite om dat lijf mee te slepen.
dat is de situatie mét pijnstiller.
moeten we hem dit wel aandoen..?

§ eten

ben nu een paar dagen terug in NL en wat mij opvalt is het ongeloofelijk vlakke voer dat je hier kunt kopen. Een tomaat smaakt hetzelfde als een paprika, Rosbief smaakt hetzelfde als Gekookte ham. Daarnaast is alles zo vreselijk duuuuuuuuur. ik was verwend en gewend geraakt aan de smaken en prijzen uit ZA die ongeveer op 1/3 van de NL prijs zijn maar minstens 9/3 meer smaak hebben. Denk dat ik eens biologisch voer ga proberen........

§ tradities

o ja, met koninginnedag zijn we dus braaf op pad geweest, wegens dat het voorlopig de laatste was. op aanwijzing van arja wisten we de oude ambachten te lokaliseren op de 's gravelandseweg :)

op station sportpark vond ik 's morgens een ander oud ambacht, het traditionele fietsvernielen. zeer onkarakteristiek was in de nacht ervoor ook allerlei klein vandalisme gepleegd in onze wijk. bekladdingen, autoruitje ingeslagen... affreus!

§ bijna leuk

weer een klusje om af te strepen: de belastingconsulent. afstrepen omdat het een verplicht nummer is op de verhuislijst; het proces wordt werkelijk stopgezet totdat je dit bedrijf hebt bezocht.

gelukkig troffen we een kundige en leuke mevrouw (met als bonus een vertrouwenwekkend oostelijk accent), die twee belasting-nitwits duidelijk kon uitleggen wat de bedoeling is en welke opties er zijn. straks gaan we het nog interessant vinden ;)

§ hereniging

allerlei familieleden moeten worden bezocht. vandaag zijn we lui, we hebben zin om iets leuks te doen. we kiezen ervoor om lekker in de cabrio [kopen??] naar nico's moeder te gaan. die heeft haar kind tenslotte al vier maanden niet gezien.

voor mij is het meteen alweer alsof ie niet weg was. lastig om erbij stil te staan dat hij weer moet wennen!
voor jullie lastig dat ik een klankbord dichtbij heb; blogjes bedenken schiet er zowat bij in.